Živé vysílání

Živé vysílání pro členy Klubové sekce se bude konat 6.5.2024 (pondělí). Pro členy Klubu alespoň 1X v měsíci (nejčastěji každý první týden v měsíci) od 20:00 do cca 21:00 živé vysílání na webu jinypristup.cz v sekci Klub.  Více info »

Švestková povidla bez cukru a hned :-)

Švestková povidla mám spojené s mojí maminkou. Když jsme byly malí, mamka každý rok na zahradě u babičky vařila na ohni v kotli povidla. Celá širší rodina se vždy sešla. Všichni kolem ji od toho odrazovali, mysleli si něco o tom, že se právě zbláznila :-), ale přitom všichni tam byli přítomní, nebo skoro všichni a pak si odnesli skleničky domů :-) Takto se povidla vařila skoro celý den. Přeháním, ale na podstatnou část dne měl člověk zajištěnou zábavu :-) Ani my jako její děti jsme nechápaly, proč si ta povidla nemůžeme koupit nebo proč je nevaří nějak "normálně", třeba na plotně doma :-) A hlavně proč u toho kotle musíme stát :-) Začínalo se vždy s plným kotlem švestek a po uvaření to bylo na pár skleniček a "mrtě prdele" času pryč :-) Ale jak jsem dneska ráda, že mám takovou maminku, se kterou jsem zažila vaření švestkových povidel na ohni v kotli. A jak jsem ráda, že jsme místo toho nešli třeba na výlet, ale byli všichni pohromadě na zahradě u toho kotle :-) Navíc tato švestková povidla vařená z celých švestek (i s peckama) pomalu na ohni v kotli jsou opravdu jiná liga. Cítíte chuť spíše pečeného ovoce a hlavně v nich cítíte tu aromatickou peckovinu (z té vyvařené pecky) a podmanivou vůni ohně a dřeva. Na druhou stranu jsou tato povidla uvařená "domrtva", jak já říkám zelenině či ovoci, které se vaří hodiny, a jsou plná bílého či třtinového cukru. Takže je to pro mé tělo silně kyselinotvorná záležitost. Třeba z nostalgie ta švestková povidla taky někdy uvařím na ohni v kotli venku na zahradě pro tu atmosféru společného rodinného setkání a tu jedinečnou vůči a chuť pečených švestek s příchutí ohně a dřeva, ale běžně připravuji švestková povidla jiným způsobem, a to bez cukru a navíc jsou připravena bleskově. A tato švestková povidla používám jako náplň do koláčů, šátečků atd. nebo jako sladidlo do ranní kaše nebo si je dávám jen tak "na lžičku" :-) A opravdu do těchto povidel nedávám žádný cukr. Takže jsou mnohem méně kyselinotvorná než ta, která jsou doslazovaná cukrem a tím i výsledné jídlo, do kterého je dáváte, bude méně kyselinotvorné.
Tady je recept:-)

Tento článek patří do klubu Moje tělo

Výše jste si mohli přečíst pouze ǘvod, celý článek najdete právě v klubu Moje tělo.

Klub Moje tělo: Přístup na půl roku ... 600,00 Kč / 27 €

Co získáte Klubovou sekcí:
1) 30 min konzultace ohledně předání mých zkušeností se stravováním, ohledně přístupu k mému tělu a jeho harmonizaci (přes skype) 
2) Recepty, ve kterých vařím z běžných surovin, ale přemýšlím o nich jinak :-)
3) ČLÁNKY týkající se propojení mezi tělem, jídlem, myšlením, emocemi a situacemi, kterými procházíme.

Více informací

Mohlo by vás zajímat

Osobní rozvoj
Individuální setkání

Posláním těchto Individuálních setkání je posloužit jako most mezi vámi a vaší vnitřní moudrostí. Budete se jen rozpomínat na to, co už uvnitř sebe víte, a možná i s údivem zjišťovat, jakou moudrost (sílu) v sobě máte.

Povedu vás, abyste sami objevili, kde máte svá omezení, na místo, abych vám ukazovala, kde je máte. Ukážu vám způsoby, jak si můžete svá omezení osvobodit sami (do míry, v jaké jsem schopná si je zpracovávat sama), na místo, abych za vás nesla a řešila vaši odpovědnost a tím vás obírala o vaši sílu.

Dozvědět se víc


Videopřednášky

Přednášky jsou složeny z příběhů lidí z individuálek, které vedu. Jednotlivé příběhy anonymně a svými slovy převypravuji. Jak sami uvidíte, to jádro té nepříjemné situace či nepříjemných okolností, do kterých se dostali, leželo často úplně jinde a dokonce i v jiné oblasti života, než kvůli které přišli.

Obsah jednotlivých příběhů je velmi bohatý na spoustu uvědomění.

Dozvědět se víc

... nebo pokračujte na další články

8. Březen 2019 - 12:17
Vůle svobodná a vůle v zajetí

Chci se s vámi podělit o jedno poznání, které již delší čas zkouším na sobě. Přesněji, které již delší čas jsem životem tlačena aplikovat. A ještě dnes mě to stojí velkou námahu, nemluvě o tom, jak jsem si v tom aplikování toho bránila dříve. A stojí mě to mnohdy velké úsilí to použít, a to i přesto, že stále intenzivněji a hlouběji uvnitř sebe vím, že to jediné pomůže.

Na tomto jsem si ostatně i opakovaně prožila, jak hluboce je v nás zakořeněno, že něco je či funguje nějak. A jak právě toto zakořenění nám brání uvidět a začít žít to, co je možná blíže skutečnosti.

Více

29. Červen 2018 - 10:05
Ohromný cit a pak zklamání

Nedávno se mi ozvala jedna žena. Potkala muže, který ji naprosto ohromil, který ji zahrnul pozorností, péčí a láskou, kterou ona dosud, a to ani ve svém stávajícím vztahu nikdy nezažila. A ona sama sebe a své jednání vůbec nepoznávala. Avšak, tento muž byl zadaný, stejně jako ona. A zatímco ona by ráda začala novou kapitolu, tento muž se nakonec rozhodl jinak.

Více

14. Prosinec 2018 - 11:13
Zaměřením se na každý jednotlivý krok zvládneme i to, co by pro nás jinak bylo nemyslitelné

V létě jsem vyjela na kole na jednu takovou kopcovitou vyjížďku. Během toho výletu jsem si znovu, avšak jinou formou, něco již z toho pro sebe objeveného uvědomila. A co to bylo, popíši v tomto článku.

Když jsem se během jízdy na kole zadívala do dáli, jak velký kus toho kopce mám před sebou, jelo se mi tíž, měla jsem chuť to vzdát, každé šlápnutí do kopce mi přišlo malé, nepatrné, měla jsem pocit, že se neposouvám atd.

Více

15. Červen 2020 - 15:49
Když dítě je upozorňováno rodičem na každou blbost

Máte ve své blízkosti rodiče, kteří mají hodně malé děti a dávají jim pokyny, co smí a nesmí u každé maličkosti? Př.

Více

28. Duben 2018 - 20:50
Úplněk ve štíru a jeho pomoc

Milovaní lidé,

vůbec jsem neměla v plánu tady na „jiném přístupu“ o tom psát. Ale prostě to přišlo …

Více

24. Duben 2019 - 15:24
To, jak přistupujeme k jiným, je zrcadlem toho, jak přistupujeme k sobě

Když jsme tvrdí a nároční na lidi kolem sebe, znamená to, že jsme tvrdí a nároční na sebe.

Když nemáme pochopení k selhání jiných, stejně tak přistupujeme ke svým vlastním selháním.

Když jiným nechceme dopřát radost, když nám vadí, že jsou jiní radostní, smějí se, my sami sobě odpíráme se smát, mít radost.

Když závidíme jiným, že se jim daří, my sami sebe trestáme, vyčítáme, že se nám nedaří.

Více