Co je obsahem Klubu:
Obsahem jsou informace týkající se péče o fyzickou ale i energetickou stránku těla. A tento obsah vychází z mé zkušenosti s mým tělem. Vy máte své tělo, takže se tím můžete pouze inspirovat, ale prosím, neberte zde sdílené jako dogma.
1) 30 min konzultace ohledně stravování a vašeho těla (přes skype) Musíte si však o těch 30 minut napsat na mail: [email protected] během toho, co máte zaplacené předplatné v Klubu. Těch 30 min na skypu můžete využít i jako nakouknutí do snižování odporu v těle či do snižování odporu v různých situacích, jejichž zátěž se vám již odráží na těle.
2) RECEPTY
Obsahem tohoto Klubu, není pouhé sdílení receptů, které jsem si upravila tak, aby byly pro mé tělo více zásadotvorné (= protizánětlivé). Cílem sdílení těch receptů je, abyste z těch receptů pochopili ty principy a sami začali experimentovat s potravinami, celkově změnili přístup k jídlu, jeho přípravě, abyste sami začali o jídle přemýšlet jinak a třeba sami jídla, která máte rádi, si upravili tak, aby byla pokud možno co nejvíce pro vás zásadotvorná. Stačí opravdu maličko a výsledný efekt pro tělo je ohromný. A rozhodně to není o žádné dietě!
3) ČLÁNKY týkající se propojení mezi tělem, myšlením, emocemi a situacemi, kterými procházíme.
V těchto článcích sdílím hlubší souvislosti, které mi díky mému tělu došly, týkající se propojení mezi tělem, myšlením, emocemi a situacemi, kterými procházíme. Jedná se o velmi detailní sdílení toho, že nejen fyzickou stravou je vyživováno naše tělo, ale i stravou neviditelnou (energetickou). A že obojí jsou důležité. V těchto článcích vás svými zkušenostmi chci více otevřít tomu, abyste své tělo po energetické stránce spíše vyživovali, než zatěžovali. A může se to dít jedině přes různá vaše vlastní uvědomění, která vám osobně dojdou například při čtení mých vlastních uvědomění, které s vámi takto budu sdílet.
Cílem obsahu v tomto Klubu je sdílet s vámi zkušenosti s mým tělem a informace, které mi díky mému tělu došly, nabídnout vám jiný přístup k potravinám, k přípravě jídla a pomoci vám změnit váš přístup k vašemu tělu jako celku, abyste se s ním přestali ztotožňovat a více se mu tak mohli přiblížit a navázat s ním hlubší vztah.
V tomto Klubu s vámi sdílím informace týkající se mého těla, informace, na které jsem došla díky mému tělu a díky tomu, čím procházelo. Jedná se o informace jak z oblasti fyzické stránky těla (sdílení mého přístupu k jídlu, k potravinám, přístupu k tělu po té fyzické stránce), tak i z oblasti energetické stránky těla (sdílení různých souvislostí, které mi docházely v průběhu zdravotních potíží a emočních zátěží).
Tento příběh s mým tělem velmi intenzivně začal zhruba v roce 2012. Tehdy započala obrovská moje vnější přeměna, které předcházela postupná ohromná přeměna vnitřní. Přes sračky, jak jinak. Do toho roku 2012 jsem byla více méně zdravá. Tělo bylo aktivní, z pohledu toho, co jsem byla schopná vnímat, fungovalo bravurně a to i přes to, že bylo díky mně vystavováno obrovským zátěžím.
Jenže od toho roku 2012 se rozjela lupénka (ta započala mírně v roce 2010), začala jsem trpět obrovskou zácpou, krupičkovou pletí a obrovskou únavou, což nakonec bylo lékaři diagnostikováno jako důsledky intolerance lepku, která mi byla nově zjištěna. Neskutečně se mi začaly kazit zuby a měla potíže s kořeny zubů, měla záněty dásní a záněty všude možně jinde po těle, cysta v prsu (nezhoubná) atd.
S tímto vším se roztrhl pytel a já procházela kolečkama různých vyšetření atd. Na lupénku mi byly dávány kortikoidy. Já je tři roky brala v podobě masti, nevědoma si toho, co to kortikoidy jsou. A navíc bez kloudného výsledku.
Až po roce 2012, když nastoupily další nemoci a já šla od jednoho vyšetření k druhému a nebylo mi pomoci ve smyslu, že mi bylo sděleno, že se to prostě už objevilo, ať už lupénka, intolerance lepku, cysta atd. a to už tak zůstane a bude se to maximálně jen zhoršovat, jsem začala hledat, zkoušet si nějak pomoci sama.
Vůbec nechci, aby to vyznělo, že tu pohrdám lékařskou péčí. Naopak! Vše, co tu na Zemi je, tu má své místo a je něčemu prospěšné, něčemu slouží. Naopak se klaním lékařské péči v akutních stavech, to je neuvěřitelné, co medicína a lékaři dnes dokážou. Ale na mé autoimunitní potíže byly pouze kortikoidy anebo pravidelné kontroly ve víře, že se situace nebude zhoršovat. Samozřejmě jsem dbala lékařských postupů, ale vedle toho jsem začala hledat, jak bych svému tělu ulehčila sama. Avšak pozor, já chtěla svému tělu ulehčit bez ohledu na to, zda se stav zlepší nebo ne. Toto nastavení bylo a je velmi důležité.
A tady se začalo rodit mé uvědomování si toho, že za své tělo jsem odpovědná v konečném důsledku já sama.
Začala jsem se zajímat o bylinky, o suroviny, ze kterých vařím jídlo, a začala jsem vědomě sledovat, co to s mým tělem dělá, co se mu líbí, co mu vyhovuje a co ne. Velmi cenná byla i zkušenost, kdy jsem tři roky (od roku 2012) držela striktně bezlepkovou dietu (kupovala pšeničnou mouku zbavenou lepku), aniž bych cokoliv jiného ve stravování či celkově životním stylu změnila, a dle krevních testů se intolerance nelepšila spíš naopak, zánět ve střevě přetrvával. A i bez ohledu na testy já se lépe necítila. A tato zkušenost mě přivedla k tomu, že jsem opět do svého jídelníčku zařadila do nějaké míry lepek, ale chytře :-) a celkově změnila stravování, kdy jsem jedla běžná jídla, ale maličko upravená. Více je o tom v Klubu, kde s vámi budu sdílet různé recepty v tomto duchu a komplexně je to pak hlavně v e-booku: „Co mi dosud řeklo moje tělo“ (vyjde brzy).
A následně po roce a půl tohoto mého nového přístupu mi bylo zjištěno, že intolerancí lepku dle krevních testů netrpím a zmizela mi po těle lupénka. Tento stav trval 5 let. A to do doby, než jsem vlivem okolností života zapomněla asi na rok a půl na své tělo a to, co mu vyhovuje ve stravě a vrátila se k původnímu stravování, kdy jsem neřešila množství průmyslově upravených potravin, které do těla dávám. A výsledkem byl návrat lupénky. Jakmile jsem opět najela na s vámi zde sdílený přístup k jídlu a k tělu jako celku, lupénka se začala po těle sama zmírňovat a mizet, a výsledky byly zřejmé již po týdnu. A tato zkušenost byla jedním z impulzů toto vše sepsat a sdílet to s vámi a to jak v tomto Klubu, tak i pak komplexně v tom e-booku: „Co mi dosud řeklo moje tělo“, popř. a na sezení.
Co vás v Klubu čeká:
Každý týden nový obsah a přístup k veškerému dosavadnímu zveřejněnému obsahu. K 14.12.2022 je v Klubu 30 příspěvků a každý týden přibývá nový.
Co je obsahem Klubu:
Obsahem jsou informace týkající se péče o fyzickou ale i energetickou stránku těla. A tento obsah vychází z mé zkušenosti s mým tělem. Vy máte své tělo, takže se tím můžete pouze inspirovat, ale prosím, neberte zde sdílené jako dogma.
1) 30 min konzultace ohledně stravování a vašeho těla (přes skype) Musíte si však o těch 30 minut napsat na mail: [email protected] během toho, co máte zaplacené předplatné v Klubu. Těch 30 min na skypu můžete využít i jako nakouknutí do snižování odporu v těle či do snižování odporu v různých situacích, jejichž zátěž se vám již odráží na těle.
Péče o fyzickou stránku těla zahrnuje:
2) RECEPTY
Obsahem tohoto Klubu, není pouhé sdílení receptů, které jsem si upravila tak, aby byly pro mé tělo více zásadotvorné (= protizánětlivé). Tím vším, co tam budu sdílet, včetně těch receptů, bych ráda, abyste pouze slepě nenásledovali a nepostupovali pouze na základě těch receptů, ale abyste z těch receptů pochopili ty principy a sami začali experimentovat s potravinami, celkově změnili přístup k jídlu, jeho přípravě, abyste sami začali o jídle přemýšlet jinak a třeba sami jídla, která máte rádi, si upravili tak, aby byla pokud možno co nejvíce pro vás zásadotvorná. Stačí opravdu maličko a výsledný efekt pro tělo je ohromný. A rozhodně to není o žádné dietě!
Příroda sama nabízí suroviny, které v mnoha případech v podobnosti chuti nahradí ty vysoce průmyslově upravené. A o to se v těchto receptech snažím. U přípravy jídla přemýšlím tak, že chuť, kterou nabízí vysoce průmyslová potravina (= vysoce kyselinotvorná pro mé tělo) nahrazuji chutí z přírody. A občas jsem doslova žasla a nechápala, proč vyrábíme vysoce průmyslově zpracované potraviny a v takovém rozsahu, když příroda mnohé z těch chutí sama nabízí. A řekla bych, že pamatuje snad na všechno A nevěřícně jsem zjistila, že právě ty průmyslově upravené potraviny jsou ve skutečnosti náhražkou, napodobeninou té stejné chuti z přírody. A ta chuť v té potravině, kterou dala příroda, je právě tou původní chutí, kterou se ty vysoce průmyslově zpracované potraviny snaží napodobit.
3) PRAKTICKÉ RADY A TIPY
Občas budu sdílet nějaké principy a tipy, ke kterým jsem si došla a které mohou velmi usnadnit dobu přípravy jídla i zvýšit jeho výživovou hodnotu a i zvýšit harmonizační schopnost jídla (= zvýšit jeho zásadotvornost) a tím i snadnější stravitelnost.
Péče o energetickou stránku těla zahrnuje:
4) ČLÁNKY týkající se propojení mezi tělem, myšlením, emocemi a situacemi, kterými procházíme.
V těchto článcích sdílím hlubší souvislosti, které mi díky mému tělu došly, týkající se propojení mezi tělem, myšlením, emocemi a situacemi, kterými procházíme. Jedná se o velmi detailní sdílení toho, že nejen fyzickou stravou je vyživováno naše tělo, ale i stravou neviditelnou (energetickou). A že obojí jsou důležité. V těchto článcích vás svými zkušenostmi chci více otevřít tomu, abyste své tělo po energetické stránce spíše vyživovali, než zatěžovali. A může se to dít například přes různá vaše vlastní uvědomění, která vám osobně dojdou při čtení mých vlastních uvědomění, které s vámi takto budu sdílet.
Na závěr ještě malé, ale důležité upozornění!
Berte však na vědomí, že nejsem lékař a ani psycholog. Vše, co v tomto Klubu předávám, jsou mé vlastní informace, souvislosti a zkušenosti, které mi došly vlivem dosavadního života a v důsledku toho, čím dosud procházelo mé tělo. Tyto informace tak rozhodně nenahrazují odbornou péči! Vy máte své tělo, své zkušenosti a svůj jedinečný příběh a mým se můžete pouze inspirovat. Obsah v Klubu tak není pro ty, kteří trpí duševní či mentální poruchou, navštěvují psychologa či berou léky na zklidnění nebo mají sebepoškozující či jiné agresivní myšlenky či chování!
Děkuji za pochopení, děkuji vám za důvěru. Moc si toho vážím. S láskou Peťa