Živé vysílání

Živé vysílání pro členy Klubové sekce se bude konat 11.3.2024 (pondělí). Pro členy Klubu alespoň 1X v měsíci (nejčastěji každý první týden v měsíci) od 20:00 do cca 21:00 živé vysílání na webu jinypristup.cz v sekci Klub.  Více info »

Znamení zvěrokruhu a jejich význam pro nás očima laika

Občas slyším od lidí větší či menší opovržení nad určitými slunečními znameními zvěrokruhu.

Např. „Ona je „Beran“, to vypovídá o všem.“ „Pana“ není nic moc dobré znamení.“ „Ty jsi „Kozoroh“, to je mi pak jasná ta přízemnost“ Ona či on musí být rodinný typ, když je „Rak“.

Jenže je to mnohem složitější. A toto zjednodušování, které občas zaslechnu, mě vedlo k sepsání tohoto článku.

Já nejsem astrolog. Nikdy jsem to nestudovala nikterak podrobně. Jen v průběhu mé proměny, během které mi dochází různé souvislosti, a rozpoznávám stále hlubší cykly, mi pro můj život docházejí některé souvislosti i v této oblasti.

Nedívejte se na tento článek jako na odborné astrologické shrnutí. Spíše, tak jako u jakéhokoliv článku či jiných informací, pozorujte, co konkrétně to říká vám, co si díky tomu uvědomujete.

Když opomenu Ascendet, Lunu, Černou lunu, Cheiróna, Severní a Jižní uzel atd., tak předně, všichni v sobě obsahujeme všechna znamení. A v nějaké oblasti svého života se chováme jako ten námi opovrhovaný Beran, Panna, Štír, Kozoroh atd.

A právě to, že tou energií toho znamení opovrhujeme, tím ukazujeme sobě a vědomějším lidem místo, které je naše a které nemáme dosud přijaté – v rovnováze. Vše spěje do rovnováhy. A my jsme vedeni rovnovážně (neutrálně), tedy z pozice pozorovatele, vnímat vše v našem životě. A když povyšujeme (byť v duchu) nějaké znamení zvěrokruhu (typicky naše vlastní nebo našich dětí, rodičů, atd.) nad znamení jiná, co tím činíme? Sami se vychylujeme z rovnováhy, sami sebe oslabujeme. To, čím u nějakého znamení zvěrokruhu opovrhujeme, to ve skutečnosti nemáme přijato (odpuštěno) u sebe.

Navíc, když odhlédnu od jiných aspektů, které velmi výrazně modifikují naši sluneční energii, do které jsme se narodili, tak tam, kde máme slunce (sluneční znamení) v době narození, to je energie, kterou jsme si před zrozením vybrali, protože je to energie, která nám nejvíce pomůže ve výzvách, které nás čekají, v omezeních, ze kterých jsme se rozhodli v tomto životě osvobodit, atd.

Uvedu příklad.

Já jsem narozená ve slunečním znamení Berana. Ačkoliv v mém současném projevu na Zemi hraje velmi významnou roli ascendent a luna, které mám v jiných znameních zvěrokruhu.

Energie Berana byla nezbytnou proto, abych před lety měla odvahu zpřetrhat v mnohém svůj tehdejší život, a skočit do neznáma bez pojistek a jistot. Způsob, jak jsem před lety opustila svoje tehdejší pracovní směrování bylo v energii Berana. V podobě blázna, který prostě a jednoduše bez vidiny čehokoliv opustí jistoty, aniž by věděl, co ho čeká. A to „jen“ proto, že představa, že danému směrování se bude věnovat po zbytek života, ho děsí.

Tehdy jsem však netušila, že způsobem, kterým jsem to učinila, se sledoval jiný, tedy vyšší záměr. Jak mi došlo později. V mém životě ten způsob ukončení mých tehdejších pracovních aktivit byl důležitý zejména pro stopu, který tu můj současný život má zanechat (mimo jiné).

A sice důkaz, že to jde! Důkaz, že jde tvořit z „ničeho“, že jde se postavit na nohy bez pevné půdy pod nohama, že ať to vypadá jakkoliv beznadějně, jak to dopadne, záleží jen na našem přístupu k tomu. Zkrátka, že to jde ustát a dokonce na tom i vyrůst.

A v podobném duchu bych mohla mluvit i o významu mého ascendentu a luny (měsíčního znamení) na mé cestě.

...Individuální setkání je nepopsatelné. Je to jako když hovoříte s někým, kdo ví, kdo vás zná... Občas jsem měla i husí kůži po těle, nebo pocit, že to "zapadlo" tam, kam má, a vše dává smysl... Uvědomila jsem si spoustu věcí, získala jiný pohled na situace, které prožívám nebo jsem prožívala. Těžko se hledají slova, která by vystihla, co člověk cítí a prožívá... takový vnitřní klid a souznění... Po tomto setkání mám ještě větší chuť se poznávat a nebát se toho. Moc Vám za to děkuji a přeji krásné dny.

Věra

Díky Individuálce jsem dostala informaci, kterou jsem potřebovala pro můj další posun. Po snížení odporu v daném tématu mi hned po skončení Individuálky přišlo, co mám dělat. Peťa je skvělá, vše mi hezky a srozumitelně vysvětlila, prošli jsme společně několik situací, ve kterých se mi podařilo snížit odpor. A já už vím, jak na mé cestě dál pokračovat. Peťa mi přišla do života za minutu 12. Ze srdce ji doporučuji ❤️ Peťa má úžasný a laskavý přístup, celý její projekt a to, co tvoří, má nevyčíslitelnou hodnotu!! Moc děkuju za to, že jsi. ❤️ Pomohla jsi mi.

Hanka

Milá Peti, při čtení Vaší knihy Na cestu za svobodou jsem viděla i tu mou cestu, tak pocitově podobnou. Máte talent na psaní, kniha se dobře čte a je majákem pro další lidičky na jejich cestě. Určitě doporučím ostatním.

Ivana

Když jsem četla Vaši knížku, bylo to, jako byste mi z duše mluvila. Kolikrát jsem si řekla: "Tak to přesně je, to je ono". Navíc vše dokážete pochopitelně vysvětlit se všemi souvislostmi. Moc moc děkuji ... za ten maják na rozbouřeném moři, ... Najednou cítím sílu, že vše zvládnu! A opět se hlásím jako ten další důvod, proč jste knížku sepsala :-)

Jana

...Při společné práci mi následně začalo docházet, co je příčinami mých nepříjemných situací. Jakýmsi nepopsatelným způsobem jsem začala cítit, kudy jít dál... Nevidím jemnohmotný svět, nemám slyšení a přesto se mi dostalo informací přesně v mé úrovni vědomí, tak abych je co nejlépe pochopila a začala žít. Setkání ... mi dalo návod a informace, jakým způsobem jít dál životem tak, abych se cítila dobře. Za sebe píšu, kdo cítí impuls Péťu oslovit, nemějte obavu, je pro Vás připraveno přesně to, co potřebujete vědět. Děkuji Péťo.

Radka

Když si do některých pasáží dosadím svůj příběh, zdá se mi pak, že je to psané pro mně na míru. Děkuji Vám velice a už se těším na další knížku. Přeji Vám vše dobré ve Vaší krásné činnosti a práci s lidmi. P.S. A ten název „JINÝ PŘÍSTUP" ten sedí, Vy máte opravdu jiný, krásný přístup k lidem.

František

Milá Peťo, Vaše knížka je velmi zajímavá, obsahuje spoustu silných myšlenek, ale jedna, alespoň pro mě z nejdůležitějších je tato. Začátek změny jednání, života je, že si člověk, jedinec, začne vážit sebe sama. Uvědomí si svoji vnitřní sílu, uvědomí si, že podněty z vnějšího světa nemusí být pouze náhodným přirozeným sledem vjemů, stavů a situací, nýbrž i pokusy o umělou manipulaci. A dokáže svým vědomím rozlišit to, co je přirozené a podle toho se řídit a nepodlehnout vnější hrané sugesci a manipulaci. Pište dál, to, co přenášíte ze svých mozkových závitů na papír, má velkou sílu.

Petr

Vaše kniha mě velmi zaujala. Objevila  se  ve chvíli, kdy jsem řešila určité pochybnosti a jsem vděčná, že  díky obsahu Vaší knihy, s množstvím moudrých vět, jsem si mnoho věcí ujasnila. Vážně mi pomohla a byla jsem až dojata ohledně načasování daných informací. Skvělá synchronicita. Přišla vážně v pravou chvíli...

Iris

...Při první individuálce jsem byla lehce skeptická, jak se s tím moje hlava popere, co mi dovolí..."Výsledek" mě překvapil. V následujících týdnech jsem si najednou uvědomila, že situace, na které jsem reagovala předtím emočně, nechávám plynout s klidem, pohodou. A to byla pro mě obrovská osobní výhra. I po druhé individuálce opět s odstupem času sleduji posun v mém jednání, aniž bych se na něj vědomě zaměřila...vím, že jsem na správné cestě. Proto bych všem, kdo váhají, chtěla říct, že je to "povídání" může velmi příjemně překvapit.

Dáša

Knihu jsem četla pomalu a hodně přemýšlela o souvislostech s mými životními situacemi ...Díky ní už trošku vím, na čem mám pracovat. Co si vzít ze situací, které prožívám v každodenním životě. Děkuji, že jsem si mohla uvědomit, odkud potřebuji nabrat zpět svoji sílu a energii a zbytečně se sama nevysilovat nepochopenými emocemi. Doporučila bych ji všem, kteří cítí, že se něco děje, ale nedokáží to přesně rozklíčovat a pojmenovat. V tom mi pomohly i příklady ze života. Určitě se ke knize budu vracet.

Michaela

Dobrý den, paní Petro, kniha přišla včera, přečetla jsem ji jedním dechem a moc Vám za ní děkuji. Obrázek na obalu knihy je opravdu nádherný. Díky i za hezké věnování. V knize jsem si přečetla mnoho krásných myšlenek. Souzněly se mnou. Ještě jednou děkuji za krásnou knihu.

Pavla

To, co následovalo po Tréninku mysli, bych dokázala popsat jedním slovem: "Úleva". Dostavila se opravdu velká úleva a taková hezká lehkost, o kterou je však potřeba dále vědomě pečovat. Čili, trénink mysli Tréninkem mysli začíná, ale změny jsou znát prakticky hned. Absolvovala jsem jednoměsíční Trénink mysli, dneska bych zvolila raději ten dvouměsíční. Tak se alespoň přihlásím na Doplňující trénink :) Děkuju moc, Peti, za tuhle možnost, těším se, jak se to bude všechno dále vyvíjet.

Míša

Dobrý den Péťo, večer jsem vaši knížku dočetla, tak se hlásím jako další důvod, proč jste ji psala :-)) A moc za to děkuju, protože si připadám jako žáček, co pochopil, jak se počítají rovnice :-)  A nejen, že se budu k ní vracet, ale i budu dál doporučovat :-) Mějte se moc hezky.

Jana

Peťo, moc děkuji za individuální konzultaci. Bylo to pro mě velice cenné, uvědomila jsem si pár svých odporů, které pořád dokola jedu, a uviděla i pár příčin opakujících se situací. Taky se mi nějak u srdce ulevilo, cítila jsem dnes příjemnou lehkost jen tak. Hned jsem si práci s odporem vyzkoušela na jedné z běžných konfliktních situaci a zafungovalo to. A to mi dává naději, že bych se takto mohla postupně zbavit spousty nepříjemných věcí, kterými si otravuju všední dny.

Mari

Milá Peťo, moc Ti děkuji za otevření dalších dveří v mojí mysli, do kterých jsem se bála vejít. Díky Individuálce, na které jsme v druhé části aplikovaly Trénink mysli, jsem si zvědomila spoustu souvislostí a uvědomila si svoji moc v tvoření vlastního života a opravdovosti. Individuálku i Trénink mysli s Peťou doporučuji všem, kteří cítí, že chtějí změnu a nevyhovují mu okolnosti, které se mu dějí. Když budete chtít, zjistíte, že to sami můžete změnit. Peťo, děkuji Ti za to, co děláš. 

Monika

Úúúžasná knížka od úúúžasné osoby. Děkujem!

Ivana

... Prožívám podobné pocity, které popisujete v knize a tak vím, že jdu krůček za krůčkem správnou cestou k sobě :-) Kniha mi zároveň pomohla k tomu, v sobě najít odvahu, abych činil ve svém životě další praktické kroky, které cítím od srdce...

Míra

Přečetl jsem vaši první knihu "Potenciál". Musím říct, že mi udělala velkou radost a hodně s tím rezonuji. Zároveň obdivuji vás jako autorku, že jste v tak mladém věku dosáhla takové hloubky sebepoznání a hlavně za to, že jste se nebála to ukázat všem. Něčím podobným jsem si také prošel a tak moc děkuji za to, že nám tím ukazujete cestu. Je to moc krásná kniha a už se těším na tu druhou ... :-) 

Jirka

Ještě jednou moc děkuji za individuálku, otevřelo mi to oči. Nenapadá mě více slov, byť pocitů a dojmů jsem plná a naše povídání a Vaše postřehy a rady byly úplně něco jiného, než jsem doposud zažila a bylo to opravdu silné, ještě několik dní jsem to musela vstřebávat a zpracovávat v sobě. A rozhodně se ještě ozvu a poprosím znovu o individuálku, až se mi to trošku usadí a budu potřebovat rozebrat věci dál. Teda pokud je to možné. Ještě jednou moc děkuji. 

Jana

První věc, která mě překvapila hned po prvním sezení na Tréninku mysli, byla, jak rychle nabraly věci spád. Řekla bych, že zčásti už jenom Peti přítomností (ač virtuální) se ve mně spustily procesy uvědomování se takovou rychlostí, kterou u mě dosud dokázaly vyvolat jenom propady na dno. Další příjemná zkušenost byla, že jsem některé větší odpory, které mě provázely už řadu měsíců až řadu let, byla schopná pod Peti vedením velmi zmírnit, některé až zcela přijmout během těch pár týdnů Tréninku. Peti projev je pro mě osobně velmi uklidňující, a přitom plný života. Teď, když cítím velký tlak a mám problém se sama zklidnit nějakou technikou, uslyším v hlavě její hlas, jak nekompromisně argumentuje s mým egem a přivede mě zpátky k sobě, do klidu. A pak se dějí zázraky.

Majda

Děkuji za knihu, je úžasná, vy jste úžasná, že otvíráte oči jiným.... ukazujete nám, jak se dá svět vidět jinak a za to moc děkuji.

Lenka

Musím říct, že celá individuálka mi hodně dala. Jako jedno z mála sezení mi dala konkrétní věci, po kterých mám jít a pracovat s nimi. Občas se to daří, občas jedu starý zajetý koleje, ale snad to bude jen lepší a lepší :) Už jen to, že si tu věc může člověk pohlídat, je super a velký pokrok. 

Pavla

Peti, já nemám slov, jsem dojatá. Individuálka byla neuvěřitelně nápomocná. Informace dosedaly jedna za druhou. Cítím neuvěřitelný vděk...Je to jako úplně nový život, který se mi postupně otevírá kousek po kousku. Moc děkuju za zaslání shrnutí, takhle si ho alespoň mohu číst opakovaně a připomínat si. Přeci jen jsem pořád překvapená, co všechno jsem slyšela a jak moc to trefilo bolavá místa, která jsme vytáhly na světlo (díky bohu za to, cítím se mnohem lehčí než ráno :) 

Peťa

...Individuálka se mnou pracuje postupně, jsem vždy u vytržení AHA momentů. Opravdu mohu potvrdit, že se mé procítění z individuálky plně promítá do mnoha mých situací - jako bych je vždy viděla z mnoha úhlů pohledu...Hodně to pracuje s mým egem, ale jako bych se i na něj dívala více soucitně. Věci, o kterých jsem si myslela, že nikdy nezmizí, nejdou odpustit, nikdy se přes ně nedostanu,... se opravdu uvnitř mě postupně mění. Moc děkuji za světlo které nesete a nabízíte dalším. Jste velkou inspirací.

Jitka

Na individuálke som riešila aj môj vzťah s otcom. Vždy som pred ním mala veľký rešpekt a tiež strach. Na individuálke som dostala možnosť prežiť si v rámci vizualizácie jednu veľkú hádku s otcom ešte raz. Pod Petiným vedením som sa dostala do stavu vnútorného kľudu, neutrality a zareagovala som tak inak. A aj ten otec na to zareagoval inak. A keď sme sa s otcom stretli po individuálke aj osobne, otec bol ku mne láskavejší, stále ma objímal a ja jeho. Už som necítila strach ako predtým, a to aj vďaka Peti a jej podpore :-) Som za to veľmi vďačná, lebo sa cítim oveľa slobodnejšie vo vzťahu s otcom a zároveň to posilnilo aj mňa samú. Ďakujem! 

Adriana

V obou knížkách Peťa píše o svém životě, ale ve chvílích, kdy jsem je četla, jako by psala i o mém životě. Je to úleva, protože si řeknete: "Nejsem sama, to stejné prožívá více lidí". V knihách jsem si našla odpovědi na mé otázky právě v tom správném okamžiku. Knihu Potenciál jsem četla před rokem a nyní jsem se k ní opět vrátila a byla jsem překvapená, kolik věcí jsem v předchozím čtení neviděla. Uvnitř cítím, že mi i do budoucna budou knihy mít co říct. Za vše děkuji

Linda

Milá Petro, děkuji za Vaši knížku, kterou jsem přečetla poprvé doslova jedním dechem, a nyní ji čtu znovu a znovu a přemýšlím o každé kapitole...Věřím, že se mi vše vyjevuje vždy v pravou chvíli a v době, kdy mám odpověď dostat, ji také dostanu. Tak u mě fungují Vaše články a především Vaše knížka, Peti. Knížka je opravdu skvělá. Ukazujete v ní, jak vše funguje pro naše nejvyšší dobro... Jsem moc ráda, že jak články, které uveřejňujete, tak i knížka, kterou jsem bez váhání objednala, ke mně přišly v pravý čas. Mějte krásné dny a pište dál. Moc děkuji!

Jana

...Péťa byla empatická, po celou dobu mi asistovala a podporovala mě, provázela mě, dokázala mě prostřednictvím svého hlasu uvést do stavu absolutního klidu a moje mysl se konečně zastavila. A tehdy se začaly dít věci. Začaly se vynořovat pocity a situace, které byly potřeba dořešit pro můj další posun. Ve spojení s mým průvodcem a Pétinou osobitou asistencí jsem si díky individuálce v sobě dořešila, co bylo potřebné a dostalo se mi úžasného daru a návodu, jak pracovat se svými strachy...

Hanka

Ahoj Peťo, nebudu se rozepisovat, protože toto není moje silná stránka... Ale musím Ti sdělit, že vztahy (hlavně s dcerou) se opravdu změnily - samozřejmě k dobrému. Tak si říkám, jak by bylo úžasně na světě, kdybychom si uvědomovali, že mysl je ta, která potřebuje uzdravit.  Že když je ovládána egem jde to cele do .... "kytek". A tak jenom bych Ti chtěla říct: "děkuji, že jsi", děkuji za vše. Opatruj se, přeji vše dobré.

Alžběta

Petruško, ahoj, děkuju ještě jednou ze srdce za Tvou knížečku, je to prostě jedním slovem boží :-). Přiznám se Ti, že na mě silně zapůsobila jako učebnice života... Líbám, 

Markéta

Ahoj Peťo, jsem v úžasu, jak již po první lekci Tréninku mysli se mi mění svět před očima. Už následující den jsem si uvědomila, že některé věci dělám jinak a to jsme s nimi ani na Tréninku nepracovali. Cítím se mnohem více ve své síle a pohodě. Žádné šťourání se v minulosti a hledání příčiny, jednoduše přímo k jádru a uvolnění s naprosto fascinujícím efektem. Začínám mít lehký a radostný pocit ze života, z objevování a zkoušení nových věcí. Moc děkuji za možnost a prožití si, jaké to je, když se uvolní v těle tlak a myšlenkám z ega se nedá prostor:-) 

Hanka

Dobrý večer, musím říct, že jsem udělala dobře, když jsem si objednala Vaši knihu :-) ... Už nějakou dobu jdu duchovní cestou, ale opět jsem, díky Vaší knize, došla dalšího poznání...Vaše kniha je pro mne hodně inspirující. Děkuji za ni :-) S pozdravem...

Karla

Milá Petra, ...Dnes ...zrazu mi prišlo veľké uvedomenie z mojej individuálky. To, čo mi tam bolo ukázané, má pre mňa veľmi zásadný význam...Tá druhá individuálka je pre mňa ešte asi zásadnejšia ako tá prvá, rozumela som síce čo je pre mňa ten hlavný odkaz, ale až dnes mi to nejako celé docvaklo tak naozaj:) Som rada, že sme tú individuálku mali a keď som na ňu išla, asi som ani netušila aký význam bude pre mňa mať:)...

Adriana

Petřinu knihu jsem si přečetla v době, kdy jsem procházela velmi těžkým obdobím rozchodu po dlouholetém vztahu. Pomohla mi pochopit moje pocity, že to, v jakém jsem rozpoložení, je vlastně v pořádku a že to má svůj důvod. Utvrdila mě také v přesvědčení, že člověk má být vůči ostatním lidem otevřený, protože to usnadňuje komunikaci, člověk je snáze rozpoznatelný a nevznikají zbytečná nedorozumění.

Jana

Milá Peťo, jeden chytrý myslitel (pravděpodobně Konfucius) kdysi řekl: "Každý člověk má dva životy. Ten druhý mu začíná v okamžiku, kdy si uvědomí, že má jen jeden." A toto je i jedna z linek, která se vine celou Vaší knihou - jak jste překonávala své životní mezníky, vlastně omezníky, a startovala nové životy. Tím jste to jeho (K) vlastně ve svých úvahách ještě povýšila - další uvědomění - třetí život, čtvrtý... Hodně zajímavá, obzory rozšiřující kniha. Přeji co nejméně překážek v přirozeném toku Vašich myšlenek a sázejte je zase na papír.

Petr

Milá Peti, nevím, kolikrát jsem Ti už v duchu psala, ale teprve až dnes jsem sedla k pc, abych Tě pozdravila a napsala Ti, že jsem moc vděčná za Tvé učení na Tréninku mysli, protože mi pomáhá a vím, že funguje :o))) !!!!

Radmila

Dobrý den Peťo, knížku jsem přečetla jedním dechem...Vše se mnou krásně rezonovalo a uvědomila jsem si, že tudy se má moje cesta ubírat. Poslouchat svoje emoce a začít překonávat svoje strachy a očekávání ostatních. Nejspíš to vše půjde po malých kručcích, ale nejdůležitější je vykročit... Děkuji Peťo, mějte se krásně.

Věra

Individálka pro mě byla velmi emotivní a inspirativní a opravdu mi pomohla dívat se zase o kousek jinak na dění kolem sebe. Chci ti poděkovat nejen za individuálku/y, které vedeš, ale za vše, co lidem dáváš, ukazuješ, jak se "obnažuješ" a dáváš tak ostatním možnost vidět věci jinak...

Karolina

Peťu jsem potkala ve velmi těžké životní zkoušce a to při soudní při o děti. Pomohla mi se podívat na celou záležitost i z jiného úhlu a pochopit i protistranu. Úspěch na soudě,kdy výsledkem byla vzájemná dohoda obou stran, nebyl pro mě hlavní cíl, ale Peťa dokázala změnit celý můj náhled na tuto problematiku a vnímat potřeby druhých celkově. Děkuji ti za získanou trpělivost a dvojí pohled :)

Adriena

Petro, děkuji Vám za pomoc. Individuálka mi hodně pomohla. Děkuji za trpělivost a láskyplné vedení. Stává se občas, že vjedu zpátky do starého programu, a tak po uvědomění si toho přepínám a vystupuji z toho programu. Shrnutí, které jste mi poslala, je trefné přesné a výstižné, úplně vyšité k mým programům. A proto ještě jednou moc děkuji. 

Stáňa

Peťa mi na individuálce pomohla rozkrýt ty vrstvy, které čekaly na rozkrytí. Asi nedovedu popsat, jak moc jsem vděčná za to, že jsme si k sobě našly cestu. Protože život, který mi Peťa skrz svůj přístup, rozkrytí blokujících vrstev umožnila, je prostě úžasný, pohádkový. Takový, jaký jsem si nemyslela, ze můžu mít. A krásné je, ze vše se stále prohlubuje a já nepřestávám být překvapená, zázraky se dějí. Děkuju, Peťa "

Peťa

Díky Tréninku mysli jsem přišla o několik svých rolí - Sněhové královny, Pečující Matky Kvočny, Drama Královny a mnoho dalších. A co mi dal? Mě. Potkala jsem se konečně se sebou, mám možnost se opravdu poznat a pochopit a milovat se. Je krásné, jak jsme krásní. Děkuji za to.

Laďka

Ahoj Peti, mně se čím dál víc daří aplikovat stav bez odporu. Já tomu říkám "vadí=odpor". Zmizely mi ze života dramata a vyhrocené situace. Po většinu času je uvnitř mě jakýsi hluboký klid a ticho, z kterého přichází impulsy. Měj se moc hezky. A děkuji za naše propojení.

Hana

Po Individuálce - tak kludný a vyrovnaný deň som už dávno nezažila. Ale večer prišla skúška :-) Syn nevedel zaspať ani po bachovkach (vtedy ma vždy záchvat). Sadla som si vedľa postele a zatvorila oči a začala som rozhovor s mojim egom... syn do cca 5 minut zaspal bez záchvatu .... Za mňa to bola až hmatatelná zmena môjho vnútra, ale viem, že mám ešte ďaleko k stavu rovnováhy...Taaaakže si prosím  2 mesiace intenzívky. Vidím, že to má zmysel, ale vidim aj to, že na tom ešte potrebujem pracovať:) Ďakujem.

Andrea

...Velmi Ti dakujem za ten cas, strávený s Tebou, za Tvoje otázky, ktoré ma viedli k odpovediam mojej duše. To sedenie bolo tak vyživujúce a podporujúce, stále z něho čerpám. Vdaka za otovrenie a rozšírenie obzoru, co mi už teraz prinieslo nové perspektívy. Este raz velmi pekne DAKUJEM!

Luba

Dobrý den, Petro, chci Vám moc poděkovat za knížku ... Ani nevíte, jak moc mi vaše slova pomohla ...prožívám složité životní období. Tak jen píšu, abych Vám ze srdce poděkovala, že jste něco tak krásného vytvořila. Mějte se moc hezky

Lucie

Ahoj Peti, nedá mi to, a musím ti napsat, že jsem o víkendu znovu zažila potvrzení toho, co nás učíš na Tréninku mysli - že když jsme vnitřně v klidu, dějí se zázraky :-). Byla to tak 1 % šance, že se odehraje v dané situaci daná varianta děje. A poté, co jsem zůstala uvnitř sebe zcela v klidu a nad tím, to nemožné se stalo skutečností. Přeji krásný den a děkuji ti za čas a energii, kterou nám věnuješ.

Jitka

...Napadlo mě, proč vlastně individuálky nezdražíte? Hodnotu mají určitě vyšší než 1000,-Kč ... takový kouč si účtuje třeba 6000,-Kč/hod. .... V uplynulých dnech po individuálce vnímám, že máme se ženou mnohem bližší vztah. Zároveň jsem pocítil i změnu v intimní oblasti. Již delší dobu jsem si uvědomoval svojí lakomost a sobeckost, ale od individuálky mi začaly tyto moje vlastnosti vadit, což je super. A zároveň mi díky individuálce došlo, jakou nehojnost do mého života přinášejí...

Míra

Ahoj Peťo, knížka se mi moc líbila...postupně mě tvůj příběh vcucnul a začal mi otvírat spoustu nových otázek a pospojoval množství souvislostí. A právě to jemné spojování zdánlivě nesouvisejích všednodenních detailů je příjemné, je to příjemné potvrzení toho, že vše má svůj řád a klid, a že se není třeba změny bát a při hledání svého potenciálu se můžeme naplno oddat a věřit svým pocitům.

Petr

Ahoj Peti, jen jsem Ti chtěla moc poděkovat za Trénink mysli a následné "lekce" - Doplňující Tréninky mysli, protože začínám víc a víc sledovat, jak se mi zlepšuje vztah ke mně samotné a tím pádem k druhým. Zažívám daleko víc klidu a naplnění než ve své fázi bojovnice se vším. Mám před sebou ještě dlouhou cestu, ale už mi to nevadí a těším se a nehroutím se při odporu nebo "vybíječkách", ba naopak jsem za ně vděčná. Moc ti děkuji za vše! A přeji krásné dny.

Laďka

Ahoj Peťo, moc Ti děkuji za celý Trénink, jsem Ti vděčná za čas, který jsi mi věnovala. Konečně něco, co dává smysl, co člověk opravdu pocítí, procítí a co skutečně funguje, hned lze v životě vidět změny, jsou to takové “malé zázraky”. Těším se, co mi život, aplikace lásky, dál přinese. Jsem i ráda, že jsem v Klubu, můžu být dál takto s Tebou v kontaktu - vzít si mnohé z Tvých článků a živých vysílání. Měj se krásně, a ještě jednou děkuji.

Tereza

Ještě jednou děkuji za individuálku i za shrnutí, je pro mě cenné. Určitě dám vědět a napíšu Vám změny. Vracím se ke všemu, co jsme společně udělaly, mám v sobě klid a vím, že jde vše tak, jak má jít:-) Jako bych měla pocit, že jsem ve zdroji a důvěřuju tomu všemu.....je to skvělý pocit :-)

Katy

...Děkuji za vedení v individuálce, při které jsem si ze sebe vytáhla nevyléčenou bolest z minulosti, na kterou bych si sama nepřišla. Odnesla jsem si z toho nejen vyléčení té staré bolesti a pocitu viny, ale i poznatek a prožitek toho,  že lze tu bolest, a tím vlastně i program a část toho, co vyzařuju, během velmi krátké doby rozpustit. Sama jsem se divila, jak je to jednoduché, a snažím se to používat i v běžném životě, vždy když si uvědomím něco dalšího, co mě omezuje v radostném prožívání každého okamžiku.

Katka

Milá Peťka, kontaktovala som Ťa pre synove epileptické farmakorezistetné záchvaty. Zredukoval sa nielen počet záchvatov, ale v podstate už od našej prvej konzultácie nemal syn záchvat pri mne. Čo už sú skoro 3 mesiace. Pochopením a znížením môjho odporu sa stal doslova zázrak. Ďakujem.

Andrea

Děkuji, Peti, Vaše kniha je mi podporou na mé cestě, odehrává se teď mnoho změn, tak jsem vděčná za průvodce na cestu. Cesta srdce je jiná než cesta strachu - učím se řídit loď svého života vědomějším směrem.

Danuše

Po Tréninku mysli se všechno teď děje obrovsky rychle. Každá negace se mi většinou zhmotní v řádu několika hodin a stejně tak, když nechám věci s láskou být, stane se něco příhodného a nečekaného v tom tématu, je to vlastně až úsměvné :-) I ve dnech, které jsou emočně divočejší, musím říct, že se cítím vyrovnaně snad jako nikdy :-) Takže ještě jednou děkuji, byl to hezký smysluplný čas.

Magdaléna

Dlouhodobě jsem zoufale hledala řešení složité vztahové situace. Na prvním sezení mi Peťa poměrně detailně identifikovala mé destruktivní nastavení, které mi brání se vyrovnat s minulostí a žít s větším klidem a radostí. Druhá individuálka pak šla ještě do větší hloubky a k rychlejšímu uvědomění, co mám v dané situaci dělat. Peti „metoda“ je unikátní ve spojení zpřístupnění a nácviku uvědomění si naší pravé podstaty a zároveň velice praktického fungování a rozhodování se ve světě. Jsem moc vděčná, že mne to k Petě a její tvorbě přivedlo, protože její „jiný přístup“ pomůže objevit nebo prohloubit poznání pravé dimenze života a člověk bez pochyb cítí, že to je to ono. 

Peťa

Ďakujem veľmi. Bolo to skvelé, ešte nikdy som nezažila počas prvej individuálky toľko "aha" momentov. Ktoré som si navyše dokázala zapamätať a hneď na druhý deň aplikovať. Už teraz sa cítim inak a mnoho vecí krásne zapadlo. Ďakujem!

Andrea

Dobrý večer Peťko, moc Vám děkuji za knihu, už jsem ji dočetla a stále se k ní vracím. Vy jste skutečně ta hořící pochodeň ve tmě a ve větru, jak o tom píšete v jednom článku :-) Neumíte si vůbec představit, co pro mě Vaše kniha a Vaše články znamenají. Díky Vám jsem opět začala věřit v sebe a mám naději, že se k sobě jednou plně vrátím. Za to jsem Vám opravdu moc vděčná a prosím pokračujte ve Vašem poslání, tedy v psaní. Má to smysl. Pomáháte lidem na cestě zpátky k sobě:-) Díky, díky a ještě jednou díky.

Sylva

Kdo nezažil Trénink mysli, tak ani netuší, jakou hodnotu to má…Prostě děláš záslužnou práci a její cena je pro mě nevyčíslitelná. 

Pepa

... Knížku jsem přečetl během jednoho dne. Jako bych četl příběh podobný mému. Měl jsem tam i několik douvědomovacích aha momentů, zejm. v oblasti PUSTIT (se). Těším se na pokračovaní... Jsem tedy moc Péti vděčný, že místo sezení v chladných budovách soudů ji to vykoplo a že si dala tu práci to sepsat a vydat.

Michal

Ahoj Peťo, Tvoje kniha je moc zajímavá a inspirující hlavně tím, že všechny myšlenky v ní vycházejí z Tvých osobních zkušeností a Tvého příběhu. Myslím, že kniha osloví každého, kdo má oči otevřené, nebojí se přemýšlet o svém životě a třeba i něco změnit. Líbilo se mi, jak píšeš o svých rozhodnutích a o tom, co jsi díky nim získala. Ukazuješ tím vlastně lidem cestu, ale je na každém člověku, aby se rozhodl, zda se po ní vydá. V knížce je spousta zajímavých myšlenek, už teď vím, že se k ní budu ještě mockrát vracet.

Michal

Mně je Tvůj přístup velice příjemný, vlastně mě to fascinuje, jak se to i propojuje s tím, co jsem četla od našich starých jógínů- mystiků, a Ty to převádíš v neskutečném detailu do běžného moderního světa. Peti, chtěla jsem Ti už několikrát napsat, tvoje činnost a tvorba je naprosto unikátní a úžasná, to propojení nejhlubších principů našeho bytí s tím každodenním. Zažila jsem si dost utrpení při mém hledání cesty, ale jsem šťastná, že mne to přivedlo k Tvému přístupu, protože to je směr, který mně dává smysl a přesvědčení, že jdu správně. Tak za Tebe a Tvoji tvorbu moc děkuju.

Petra

...Z individuálky jsem měla trochu obavy: jestli se dokážu dostat do hloubky své duše, jaké z toho budu mít pocity? Ale díky laskavému vedení Peti jsem to dokázala a našla odpovědi na své otázky. Bylo to pro mě velice příjemné a ráda se k tomu v myšlenkách občas vracím. Cítím se teď volnější a svobodnější. Děkuji

Jitka

...Individuálka s Peťou byla pro mě inspirací a uvědoměním, abych nacházela odpovědi na své otázky uvnitř sebe a nenechala se vláčet emocemi a hlavou (informacemi, které jsem získala venku). Během povídání s Peťou jsem se naladila do svého středu – zdroje, což nebylo úplně lehké, jelikož jsem s ním do té chvíle nebyla vědomě ve spojení. Moc děkuji Petě, za skvělé vedení během individuálky, které mě více spojilo s moudrým vedením, jenž máme všichni uvnitř sebe, ale jen málokdo si to uvědomuje.

Jarka

...Vše prožité, procítěné během sezení vede k uvědomění si sebe sama, pojmenování něčeho dosud neuchopeného a přesto hmatatelného - protože se to neuchopené stále zhmotňuje v každodennosti. A pecka je, že si na to člověk přijde během sezení úplně sám a to dříve neuchopené sám pojmenuje...

Jana

Milá Péťo, moc a moc DĚKUJI za včerejší Individuálku. Setkání s Vámi je jako přijít ke studánce s živou vodou. Jste krásná, moudrá, empatická bytost a já jsem vděčná za setkání s Vámi, za Vaši podporu a porozumění. Trošku jsem se bála té formy přes Skype, ale bylo to moc příjemné. S láskou a vděčností

Soňa

Dobrý deň Petra, veľmi sa teším, že som sa rozhodla prísť, pretože sme spoločne pomenovali niektoré presvedčenia, ktoré ma držia tam, kde som. Robíte skvelú prácu a veľmi Vám držím palce na Vašej ceste.

Andrea

Když jsem se chystala na první individuálku s Peťou, měla jsem představu, že si prostě budeme povídat a že na základě rozhovoru získám odpověď na své otázky. Skutečnost ale byla naprosto ohromující! Otevřel se mi doslova svět za zrcadlem! Ocitla jsem se uprostřed ohromného dobrodružství svého vlastního nitra, kde se mi laskavým a příjemným vedením dostalo návodu na cestu k sobě.

Markéta

Dobrý den Petro, Vaše knížka mi přišla velmi vhod, četl jsem jí s radostí, mnohé mi dala. Velice se mi líbí Vaše přirovnání, která pro mě byla asi nejužitečnější, budu si je pamatovat! Super pochopitelné pro mysl. Vybavuji si teď tři: dílky a puzzle, míč na hřišti, ego převlečené za duchovno. A taky, že tělo a mysl jsou naši parťáci, to je taky moc hezké! Děkuji Vám s velkým D a těším se na další Vaši knihu(y)/články s otevřeným srdcem.

Míra

Ahoj Peti, přeju hezký den a chci Ti poděkovat, včera to bylo krásný povídání na individuálce. Mám po dlouhé době zase klid uvnitř a to je k nezaplacení! A hlavně vím, jak se sebou pracovat, abych nevysílala negace. Proč se tohle neučí odmala ve škole? Život by byl jednodušší, takže ještě jednou moc díky. 

Kristina

Peti, děkuji Vám moc a moc za pomoc. I přesto, že mám raději osobní setkání, individuálka po Skypu mě příjemně překvapila...jako byste seděla vedle mě :) Jste milá, otevřená, láskyplná bytost. Už během individuálky ze mě spadl balvan, který jsem s sebou poslední týdny nosila. Vím, co mám dál dělat jinak a čím jsem si zbytečně komplikovala život. Díky!!! 

Radka

Ahoj Peti, moc děkuji za shrnutí, bylo to moc fajn a přínosné. Pokud bych to měla shrnout oficiálněji, tak sezení s Tebou mi přineslo okamžitou úlevu a energii tím, že jsi mi připomenula podstatu věcí a dění kolem nás. Funguje na mne Tvoje logické a systematické vysvětlování, které je rázné, plné energie a humoru. Jsem vděčná, že můžu sdílet Tvé poznání a těším se na příští setkání...Peťa
 

Peťa

Petra je výjimečný člověk ... Velmi nenásilným způsobem a dobře mířenými otázkami se snaží dobrat k jádru problému, který je často jinde než člověk v první chvíli myslí... Během sezení jsem cítil velmi silně aktivaci srdeční čakry. Mohu jen doporučit každému, kdo se ocitl na životní křižovatce, jak v pracovním nebo osobním životě, nebo se jen chce podívat na věci z jiného úhlu.

Lukáš

Ahoj Peti, ta individuálka je vážně dobrá a cenná věc, moc Ti za ni děkuji. Spoustu věcí vnímám teď opravdu jinak ... Mám pocit, že se to vážně odráží i v těch vztazích okolo, s nejbližšími...Taky vnímám samu sebe jako opravdu jistější, vyrovnanější a silnější, ne jako tu malou bezbrannou holku... Vím, že mě čeká ještě hodně práce, ovšem nyní mám pocit, že si pomalu a jistě šlapu cestu novou a že se mi po ní kráčí fakt jaksi lépe a svobodně. Opravdu moc děkuji za to, co děláš, za Tvou pravdivost a vyladěnost, za to, co druhým přinášíš. 

Jana

…Díky Tvému vedení a postupně následujícím otázkám dochází k nádhernému "zrcadlení", kdy se mohu do sebe hlouběji podívat a nalézt pocity i skutečnosti, o kterých jsem nevěděla a byly velice hluboce skryty. Nyní vyplouvají na povrch a já se s nimi mohu smířit, přijmout je a tím zbavit různých bloků a subjektivních domněnek i představ, …Už teď jsem díky Tobě ušla kus cesty … Díky za vše!

Bára

Trénink mysli od Peti mi přinesl významný zásah a změnu směru. Dal mi odpověď na mou klíčovou otázku: "Jak správně žít?" Co je víc? Na Tréninku jsem si opakovaně prožila, že to hlavní je soulad. Přijetí. A člověk pak zažije absolutní mír. Pocítí lásku a vnitřní klid z vědomí, že je vše správně. Je to jistý stupeň prozření. Nevydrží mi nikdy dlouho. Ale to, co jsem pocítila, nelze zapomenout. Vím, že až tam budu mět zůstat trvale, přijde to, a teď jsou správně tyhle mé výkyvy. Trénink mysli, Peťo, pro mě byl nevyslovitelně důležitým přelomem v životě. Děkuji Ti

Alča

Dobrý den přeji Petro, kniha mi v pořádku přišla a moc za ni děkuji. Teprve z vaší knihy jsem začala chápat, jak je myšleno to "pracovat na sobě". Máte to moc pěkně a srozumitelně napsáno. Ještě jednou za knihu moc děkuji. 

Marie

Peti, já Tě mám jako takový poklad a nejradši bych Tě doporučila všem:) Nikdo mi nikdy nepomohl posunout se tak rychle z místa jako právě Ty. Moc a moc oceňuji, jak umíš jít k jádru pudla a nechodíš kolem horké kaše. Nazýváš vše pravým jménem a nesnažíš se pravdu zahalit a zamaskovat haldou balastu. Trénink mysli byl doslova boží :), diamant ve své nejryzejší formě :), nesmírně si vážím všech technik, které jsi mi předala, a které vedou přímou cestou k naší podstatě. Za to jsem opravdu vděčná z celého srdce.

Bára

... Při jejím čtení a po přečtení jsem cítila vnitřní klid a vyrovnanost. Petře se v ní podařilo pojmenovat, popsat a vysvětlit spoustu životních situací a postojů, se kterými se běžně setkáváme. Je fajn, že svoje myšlenky v knížce přiblížila na vlastních životních příbězích. Knížka se tím stává o to více autentičtější a pro čtenáře srozumitelná. Dává odpověď na to jak se chovat nejen k jiným lidem, ale hlavně k sobě tak, abychom byli v pohodě. Je pro mě velkou inspirací.

Irena

Domluvil jsem si s Peťou individuálku, abych řešil problémy v projektu, na kterém jsem aktuálně pracoval...vypadl ze mě příběh o vlkovi ... Byl jsem z toho naměkko ...Donutil mě přemýšlet o něčem z úplně jiného pohledu, než jsem byl zvyklý. Peťa mě tím nepřímo donutila, abych o příběhu vlka přemýšlel do hloubky sám. Sám za sebe. A to je na individuálce s Peťou a na jejím přístupu to nejkrásnější. Vlastně vás tak nějak bokem donutí, abyste si začali srovnávat své myšlenky a své hodnoty sami v sobě. Neradí, neříká co a jak, ale pomáhá vám najít se sám v sobě.

Petr

Milá Petra, knihu som prečítala pomaly na jeden nádych. Som z nej jedným slovom hotová... Pôvodne som Vám ešte nechcela písať dojmy z knihy, pretože sú až tak silné a potrebujem pár dní "na ukľudnenie" :)) ...Ďakujem za napísanie knihy a za to, že ste.

Nina

Ahoj Peti, tak knížku už jsem dočetla. Byla moc fajn a objasnila mi spoustu dalších otázek. Původně jsem měla obavy, aby v knížce nebylo jen to, co je v tvých článcích, které mám všechny přečtené, ale byla jsem příjemně překvapená, že tam jsou úplně nové věci a knížka je jako samostatný celek, který nás vede na cestě k sobě. Moc Ti za ni děkuji!

Jitka

Milá Peti, z celého srdce ti děkuji za čas, který jsi věnovala sepsání své první knížky. Je to výjimečná kniha od výjimečného člověka. Už dlouho se mi nestalo, že jsem si z nějaké knížky dělala poznámky, které chci mít neustále u sebe. Taky jsem si jistá, že jakmile se v životě zase dostanu někam, kde mi není dobře, že v první řadě vytáhnu tvou knihu. Bude to pro mě něco jako kormidlo a maják na rozbouřeném moři. A je jasné, že tyto okamžiky přijdou. Děkuji ti za tento veliký dar.

Zdeňka

Milá Peti. K individuálce pod Tvým vedením jsem se "rozhoupávala" hodně dlouho. Fakt jsem zvažovala, jestli to nebude jen další marný pokus, protože cestu k sobě a k pochopení určitých věcí v mém životě hledám už roky a víceméně se v tom furt jen plácám. Ale v žádném případě toho času s Tebou nelituji, ba naopak. Protože prožitím si tohoto něčeho hlubokého při individuálce pod tak laskavým a milým vedením jsem si opravdu určité věci nejenže konečně víc ujasnila, ale opravdu procítila a pochopila na nějaké jiné rovině než dřív, přijala jsem je. Vnímám, že se změnilo nějaké moje vnitřní nastavení a že občas se toto vyzrcadlí už i v mém běžném životě...A snad dokonce i vím, kudy vede ta moje cesta. Díky, Peti, že jsi mi pomohla najít směr...Moc díky za to, co nám předáváš!

Jana

Jak se říká, náhody neexistují, jen jaksi vše do sebe začne zapadat. Cítila jsem, že cesta, po které jdu, cosi postrádá, ale nevěděla přesně co. Vlastně vše je v pořádku, ale cítím neúplnost. V ten moment uvědomění jsem zahlédla Petinu nabídku na Trénink mysli. Nyní, po krásných osmi sezeních přes skype, mám v sobě jasný kompas. Peťa mi krůček po krůčku, s osobními příklady a mým vlastním prožitkem, ukázala cestu. Její unikátní pojetí je ten kompas, který vím, že už nikdy neztratím. Děkuji Ti za to, Peti.

Martina

...Trénink mysli ...změnil mnohé a změnil to tak moc, až mám pocit, že to na rozumové úrovni nejsem schopná uchopit. Protože jak byste racionálně vysvětlili, že jste se před Tréninkem báli své šéfové, která s Vámi hovoří úsečně a po skončení Tréninku se se šéfovou smějete, vtipkujete, ptá se Vás, zda se Vám u ní v práci líbí atp.? A ta změna byla tak rychlá a proměny okamžité, že to přeci nejde popsat jen tak, že jsem si každý týden představovala, aplikovala lásku a představy se propisují do reality. Vaše reálné reakce se mění, reálný stav věcí se mění, reakce druhých osob se proměňují. Jenže ona je to pravda, tohle mi přinesl Trénink s Peťou... Jsem vděčná a dojatá...

Peťa

S Petrou som zažila zatiaľ dve individuálky, každá bola úplne iná a obe mi veľmi pomohli. Petra je veľmi milý a láskavý sprievodca, ktorý Vás prevedie na Vašej ceste k sebe, kde si sami poskytnete informácie, ktoré práve potrebujete. Potešilo ma aj to, že môj "príbeh" pekne zhrnula do článku v Klubovej sekcii, vďaka tomu si môžem aj neskôr pripomenúť to podstatné. A jej slová v článku sú pre mňa podporou aj do budúcnosti:). Ďakujem!

Adriana

Petro dobrý večer, jste magická bytost… Dnes jsem osobě, co mi ublížila, dal při pracovním setkání “lásku". Normálně toho člověka nemůžu ani vidět, ani cítit. A bylo to všechno úplně v pohodě. I z její strany tam nebyla negativní energie vůči mně...Těším se na Vás, na další setkání na Tréninku mysli. Přesně víte, jak mi co říkat, abych si vzpomněl sám na sebe ... Myslím, že vy víte, jak to přesně myslím...Díky, díky. 

Pepa

Včera jsem si splnil své dlouholeté přání a dovolil jsem si konzultaci u Petry Jelínkové ze Znojma, jinypristup.cz. Peťo děkuju Ti, bylo to naprosto famózní. Nemluvě o tom, že se mé nemalé ego stále diví :-) Petra našla způsob, jak zneutralizovat z života to, co tam překáží. Prostě to vypnout. Je to vyšší dívčí, není to pro každého, na mne to však platilo.

Antonín Baudyš

Dobrý den Péťo, ještě jednou děkuji za jedinečný zážitek z individuálky. Ještě teď mám v sobě ten krásný uklidňující pocit. Taktéž děkuji za krásné a výstižné shrnutí. Sepsala jste to naprosto přesně. 

Jana

Na individuálních setkáních oceňuji hlavně to, že odpovědi na mé vnitřní otázky si dávám já sama a ve formě, které já sama rozumím. Nikdo vám neříká, co máte dělat, vy to ucítíte uvnitř vás. U mne probíhá individuální setkání pomocí vnitřních pocitů a vizualizace. Jsou to silné emotivní zážitky, které jdou do hloubky mé duše...kdyby mi to někdo jen vyprávěl, nevěřila bych tomu tak, jako když jsem si to mohla uvnitř v sobě zažít...

Linda

Po Tvých individuálkách se rozprostírá ve mně klid. Nutí mne k zamyšlení, ale ne k zamyšlení někam tlačenému, ale volnému, klidnému. Je pro mne fascinující a příjemné pozorovat, jak formuluješ a říkáš nevyslovené, co bych právě chtěla vyslovit, nebo co přesně doplňuje tok myšlenek nebo dění... Nacházím v sobě odpovědi... Fascinující, úžasné...Díky, jsem vděčná, že Tě znám a že se mnou pracuješ. Začínám rozlišovat, co je ego - rozum - hlava a co srdce - univerzum - vnitřní vcítění se. Přála bych to každému...

Any

Knihu jsem přečetla - a myslím, že ne naposledy...Velice mě uklidnila a fascinovala zároveň. Otevřela mi oči ohledně snažení se... Je napsaná velmi srozumitelně a hlavně někým, kdo si to prožil a umí to krásně popsat... Jsou tam věci, které asi vnitřně vím, jen jsem si je neuvědomila, nedala do souvislostí nebo třeba nechtěla připustit. Je to napsáno tak, že jsem měla pocit, že to brnklo na tu správnou strunu uvnitř... Rozhodně mi to pomohlo vyznat se lépe v tom všem zmatku, který jsem v sobě cítila... Opravdu mi to pomohlo.

Věra

Dobrý večer Peti, chtěla jsem vám jen napsat své dojmy k vaší knížce, která je úžasná. Koupila jsem druhý díl ("Na cestu za svobodou - Sebeúcta"), ale ještě si objednám i ten první. Už jej čtu po několikáté a pokaždé je tam pro mne něco zase více pochopeno. Napsala jste to opravdu krásně, slovy se to nedá popsat, musí být prožitky. A ty malé záložky a citáty na obálce jsou vychytané a praktické :) 

Jitka

Ahoj Peti, chtěla bych Ti poděkovat za Tvé vedení při mém Tréninku mysli. Dlouho jsem s tím otálela, připadalo mi to zbytečné a příliš drahé. Ale teď už vím, že po pár trénincích, které jsem s Tebou absolvovala, to byl správný a velice důležitý krok dopředu. Trénink mysli mně ukázal východiska ze situací, ve kterých jsem již dlouho přešlapovala a nevěděla jak dál. Naučil mě nebojovat, ale přijímat, v neutralitě a s láskou. Nejsem již tolik svázaná vnějšími okolnostmi a cítím se svobodnější uvnitř. Děkuji.

Jitka

Milá Péťo, děkuji za Trénink mysli. Velice často si v různých situacích vzpomenu na to, co jsme spolu trénovaly. Až do Tréninku mě nenapadlo, jak hodně člověk soudí, povyšuje, ponižuje a co všechno projevy ega vlastně jsou. Moc oceňuju shrnutí, která jsi po každém Tréninku posílala. Pomáhají mi vše si znovu vybavit a často v nich najdu odpověď na něco, co zrovna řeším, stejně tak jako ve tvých článcích a videích v Klubu. Tvůj Trénink bych doporučila každému. Nazývám ho takovým praktickým duchovnem. Máš úžasný dar vše hezky vysvětlit a věci, které jsou tzv. „duchovní“, uvést do reálného života a praxe. To je na Tréninku opravdu skvělé! Takže ještě jednou moc děkuju!

Peťa

Ahoj Peti, díky Tréninku mysli se mi úplně změnil pohled na život, jak to funguje, a vidím v životě změny. Moc děkuji a měj se krásně ♥️ 

 

Teri

Peti, moc díky za tu individuálku - ani nevíš, jak se mi teď líp dýchá a existuje <3

Peťa

K Tréninku mysli: Přínosů bylo mnoho. Například: 1/ Zjistila jsem, jak mnoho podob má moje ego, jak je rafinované a jaké "roztomilé šatičky" si obléká a čím roztomilejší šatičky, tím je vlastně nebezpečnější. 2/ Tvoje metoda mě rychle a důsledně vykopávala z mého analyticko-filosofického módu, protože na něj nebyl prostor a bylo zjevné, že mě jen cyklí a blokuje. 3/ Mnoho věcí, které jsem věděla a různě s nimi pracovala, se v krátké době výrazně posunulo, protože jsi mě donutila je prožít, respektive řešit je tady a teď - viz Tvoje metoda.

 

Zuzka

Ahoj Peťo, ráda bych Ti poděkovala za individuálku, kterou jsem s Tebou mohla zažít. Nejdříve smích z toho, jak každá Tvá věta přesně vystihla to, co se děje a to, co si člověk nechce přiznat. Potom vizualizace, cesta do nitra a k sobě, Tvé úžasné vedení, empatie, naladění se, aha momenty. Na konci únava, věci do sebe zapadly a nastalo to nejtěžší, jak začlenit nové poznatky do života. Je to jízda, dobrodružství, cesta. A pokračuje. Takže děkuji a těším se na další "setkání". 

Kristina

Peti, moc děkuji za dnešní Trénink mysli a shrnutí a těším se na viděnou s Tebou příští týden. Času s Tebou si moc vážím. Vnímám, že věci, o kterých píšeš a učíš, fungují a máš to v neskutečném detailu, což samozřejmě analytické mysli jako ta moje hodně ocení :). 

Peťa

Milá Peťo, děkuji Ti za Trénink mysli. Za hodiny trpělivosti, kdy jsi znovu a znovu se mnou procházela moje emoční zmatky a učila mě, jak si pomoci a ulevit. Přijmout situaci tak jak je, neodporovat jí, je tedy pro mě ještě v některých  případech těžké, ale věřím, že se to bude zlepšovat. Ve své životní krizi jsem dlouho hledala něco, co by mi mohlo pomoci a Tvůj přístup mě oslovil. Je opravdu jiný. Měj se krásně.

Renata

Vše, a tedy i znamení zvěrokruhu, je mnohem komplexnější a propojené.

Další zjednodušení, se kterým se v souvislosti se znameními setkávám, je přesvědčení, že lidé narození v určitém znamení vykazují charakteristiky toho znamení. Přesněji, že vykazuji buď klady toho znamení nebo pouze zápory toho znamení. Například, že Rak je rodinný typ, Beran je tvrdohlavý a až moc sebejistý, Střelec je veselý a společenský snílek, Kozoroh je odpovědný a pracovitý atd.

Jenže my při tomto hodnocení zapomínáme na to, že všechna znamení dle zákona rovnováhy mají pozitivní a negativní prvky, své silné a slabé stránky. A to, co se nám v energii určitého znamení nelíbí, je to, co jsme kdysi sami žili (třeba i velmi dávno) a dosud tuto zkušenost u sebe nepřijali. A prozrazuje to na nás právě ta nelibost k oné energii, to povyšování určitého prvku nějakého znamení nad jiné.

Všude, kde povyšujeme nebo ponižujeme, nejsme v rovnováze, ovládají nás naše bloky, naše nižší rovina mysli (ego-mysli), nejsme ve své síle.

Navíc, to že určitá znamení zvěrokruhu máme na důležitých nativních bodech zvěrokruhu (slunce, luna, ascendent, atd…), ještě neznamená, že jsme tu energii v sobě již objevili, že ji již žijeme. Je to většinou zcela opačně. Velice často se pohybujeme v krajních mezích té energie, nejsme v ní v rovnováze. Ostatně to je i důvod, proč dané znamení zvěrorkuhu máme významně obsazené v našem nativním horoskopu v tomto životě. Máme si tu energii totiž teprve osvojit - pokusit se ji v nás zharmonizovat a projevovat v její rovnovážné, nejvyšší, verzi.

A tak například ten, který se narodí ve znamení Raka, vůbec nemusí být rodinný typ, ctít rodinné hodnoty a tradice. Ve svém životě může být naopak velmi nestálý, může být chorobně fixovaný na určitého člena v rodině nebo mít jasnou představu, co by jeho rodinní členové měli dělat či nedělat, a díky tomu být velmi panovačný, direktivní, závistivý, nepřátelský, manipulativní. Může mít složité vztahy se svými potomky, které chce přetvářet k obrazu svému, na což jeho děti reagují ještě větším rebelstvím (než to Rakovi dojde a dá svobodu - osvobodí se ze svých představ). Může mít rovněž složité vztahy i se svými sourozenci nebo může mít velmi neláskyplný vztah se svými rodiči. Avšak životními situacemi bude tento člověk veden v sobě objevit zdravý vztah k rodině, rodinným kořenům, kdy svým rodinným členům dá uvnitř sebe svobodu a projeví více pochopení a otevřenosti k novému.

Je velmi pravděpodobné, že člověk, který má ve svém nativním horoskopu významně postavené znamení Raka (ve slunci, ascendentu, luně, atd.) má bolest spojenou s rodinou, rodinnými kořeny. Avšak často zcela opačnou, než odpovídá představě Raka jako rodinného typu. Mnohdy to byl člověk, který své zájmy povyšoval nad zájmy rodiny, nebo si členy rodiny uzurpoval, ovládal či jinak manipuloval, nebo byl chorobně fixovaný na nějakého člena rodiny. Mohou to být i případy, kdy v nějakém z životů si tento člověk nese zkušenost náhlé ztráty rodiny, pocitu viny ve vztahu k rodině. Stejně tak to mohl být jakýkoliv jiný bolestivý příběh spojený s rodinnou. A tyto bolestivé zkušenosti je třeba přijmout, uzdravit. Proto nyní je v jeho horoskopu významně postaveno znamení Raka a tak i výskyt tomu odpovídajících zkušeností v životě.

Nebo jiný příklad člověka, který má ve svém nativním horoskopu významně postavené znamení Berana. O Beranech se často mluví jako o lidech s přehnaným sebevědomím. Avšak velice často je to právě naopak, ať se to projevuje navenek přehnanou excentričností nebo naopak submisivním postavením. Tito lidé sem přišli zpracovat téma sebehodnoty, sebeúcty a objevit v sobě svoji vlastní hodnotu navzdory okolnostem. Tyto duše mnohé své životy prožily v pozadí, ušlápnuté, neuměly se prosadit, bály se projevit své názory, byly velmi submisivní. Nebo naopak byly velmi bojovné, agresivní, důvěřivé, naivní. Nebo dost možná, a to platí u všech znamení zvěrokruhu, je toto neuzdravená kvalita některého z předků, kterou se tato duše, nyní s významně postaveným Beranem ve svém horoskopu, rozhodla uzdravit.

A proto bude tato osoba vystavována situacím, kdy bude podkopávána její sebeúcta, a tím bude duchovně cvičena v udržení vnitřního klidu, rovnováhy a reagování z tohoto místa míru navzdory okolnostem. Po zvládnutí tohoto tématu se z těch lidí stanou lidé, kteří nikomu nedovolí překročit jejich vnitřní prostor, kteří dokážou říct „Ne“ (což většina měla paradoxně potíž), avšak bez vnitřního rozrušení uvnitř sebe, kteří budou mluvit, když se budou chtít vyjádřit, avšak již ne proto, aby se obhájili nebo aby vyhráli – měli navrch atd.

Nebo ještě jiný příklad, a sice lidí, kteří mají ve svém nativním horoskopu významně postaveného Kozoroha. Tito lidé si zvolili, že tato energie bude významná v jejich životě z důvodu toho, že právě kvality Kozoroha, a to v té rovnovážné poloze, chtějí dosáhnout. A to proto, že tím se jim podaří uzdravit nějakou, třeba i velmi dávnou bolest. Ta mohla mít různé podoby, avšak v tématu Kozoroha, kterým je ve zkratce: odpovědnost, uznání, společenské postavení, píle, sobeckost, chlad atd. Například tito lidé v předchozích inkarnacích byli velmi nezodpovědní, odmítali řád, systém, pravidla nebo jím zcela podléhali, slepě je dodržovali a následovali, upracovali se do vyčerpání, přes mrtvoly (obrazně) a velmi sobecky se honili za uznáním, vysokými posty, atd. Nebo tak činili jejich předci. Toto všechno popsané jsou rovněž kvality Kozoroha, jeho stinné stránky. A právě proto tato bytost v tomto životě bude vystavována výzvám tohoto typu a bude v nich zkoušena, nakolik se umí zachovat odpovědně (avšak nikoliv na úkor sebe a jiných), nesobecky, nakolik je přizpůsobivá okolnostem, nakolik umí projevit city. Bude se učit chápavosti k lidem ve svém okolí, bude „změkčovat“. Bude se učit vykonávat činnost nikoliv jen pro majetek, uznání, společenské postavení, nebo protože se to tak musí a dělá (tedy ze srachu), ale předně proto, že ji to naplňuje, dává smysl, že v tom cítí svoji užitečnost.

Zjednodušeně řečeno, všichni v sobě máme všechna znamení zvěrokruhu a každému se energie různých znamení projevují v jiné oblasti života. Ve svých životech máme za úkol dostat do rovnováhy energie všech znamení zvěrokruhu a přijmout tak k sobě všechny své části, všechny své minulé zkušenosti. Kvality jednotlivých znamení nemáme ani povyšovat ani ponižovat.

Energie všech znamení zvěrokruhu máme na svých životních výzvách vědomě přetvářet na jejich nejvyšší verzi, tedy na soucit osobitě projevený energií daného znamení.

Tak tolik můj pohled na znamení zvěrokruhu ve zkratce.

S láskou Peťa

Líbil se vám článek?
Na webu jich je přes 400 a k tomu hromada videí. Za každým napsaným článkem a natočeným videem pro vás všechny je spousta mého času. Svým příspěvkem mě podporujete v další tvorbě přístupné pro všechny.

Příspěvek na tvorbu jinypristup.cz

DĚKUJI VÁM,
svých PŘÍSPĚVKEM umožňujete, nejen abych věnovala svůj čas tvorbě veřejně přístupné pro všechny, ale i umožňujete těm, kteří třeba aktuálně přispět nemohou, aby přístup k těmto informacím měli a mohli i oni z nich mít třeba prospěch. Děkuji Vám.

500,00 Kč
22,5 €

Mohlo by vás zajímat

Osobní rozvoj
Individuální setkání

Posláním těchto Individuálních setkání je posloužit jako most mezi vámi a vaší vnitřní moudrostí. Budete se jen rozpomínat na to, co už uvnitř sebe víte, a možná i s údivem zjišťovat, jakou moudrost (sílu) v sobě máte.

Povedu vás, abyste sami objevili, kde máte svá omezení, na místo, abych vám ukazovala, kde je máte. Ukážu vám způsoby, jak si můžete svá omezení osvobodit sami (do míry, v jaké jsem schopná si je zpracovávat sama), na místo, abych za vás nesla a řešila vaši odpovědnost a tím vás obírala o vaši sílu.

Dozvědět se víc


Videopřednášky

Přednášky jsou složeny z příběhů lidí z individuálek, které vedu. Jednotlivé příběhy anonymně a svými slovy převypravuji. Jak sami uvidíte, to jádro té nepříjemné situace či nepříjemných okolností, do kterých se dostali, leželo často úplně jinde a dokonce i v jiné oblasti života, než kvůli které přišli.

Obsah jednotlivých příběhů je velmi bohatý na spoustu uvědomění.

Dozvědět se víc

... nebo pokračujte na další články

27. Březen 2019 - 17:44
Jak náš přístup k majetku ukazuje na naši citovou otevřenost ve vztazích

Nedávno jsem měla individuálku s jednou ženou. Ta si chtěla poskytnout informace ohledně partnerského vztahu. V tomto novém vztahu se jí začínají opakovat stejné prvky, které byly ve všech předešlých. Konkrétně její snaha partnera tlačit k tomu, aby on jí plnil to, co žádá, aby on ji udělal šťastnou, její tendence počítat kolik majetku má on a kolik ona, tendence počítat, kolik přispěl on a kolik ona, tendence držet dál od partnera to, co je její, zkrátka tendence nepustit ho k sobě za své hradby.

Více

15. Červen 2020 - 15:49
Když dítě je upozorňováno rodičem na každou blbost

Máte ve své blízkosti rodiče, kteří mají hodně malé děti a dávají jim pokyny, co smí a nesmí u každé maličkosti? Př.

Více

20. Duben 2017 - 0:45
Dvojplamen – dvě části jedné duše

Když se setkáte, pocítíte něco jako „návrat domů“. V průběhu setkání vašim tělem prochází velice hustá nepopsatelně krásná energie. Pohled do očí vás krásně bolí a jako magnet vcucne do jakéhosi neomezeného prostoru, ze kterého najednou vidíte všechny zkoušky, radost a žal toho druhého. Současně si uvědomujete, že to všechno znáte, že jsou to i vaše radosti a vaše bolesti. Po celou dobu setkání cítíte maximální (to je slabé slovo) důvěru a oddanost, vedle které, to, co jste nazývali dříve oddaností, najednou zjišťujete, že byla jen závislost.

Více

28. Duben 2018 - 20:50
Úplněk ve štíru a jeho pomoc

Milovaní lidé,

vůbec jsem neměla v plánu tady na „jiném přístupu“ o tom psát. Ale prostě to přišlo …

Více

18. Prosinec 2018 - 11:06
Co znamená, že rodina drží pohromadě

Nedávno jsem vyslechla jeden rozhovor. Jedna z žen povídala o nepříjemném zážitku se svojí rodinou. Ta nepříjemnost spočívala v tom, že se jí jeden z blízkých nezastal s odůvodněním, že to měl udělat, když jsou rodina. A zakončila to útrpným výrazem ublížené, že rodina by měla držet pohromadě. Jakoby říkala, jaký ona je chudák, že tomu tak dle ní v její rodině není.

Více

23. Prosinec 2018 - 12:26
Poděkování

Milovaní lidé,

další krásný rok je téměř za námi. Pro mě byl velmi náročný, avšak právě tím i velmi štědrý. Vše má rub i líc :-)

Situace, které jsem prožívala, a které mě velmi rozrušovaly, se oproti dřívějším letům netýkaly základních životních podmínek jako osobní a rodinný život, pracovní směřování. Naopak, tam jsem nacházela podporu a zázemí. Jednalo se o jednorázové situace (zdánlivě nikam nezapadající, zdánlivě nahodilé a nesouvisející). Ty všechny mě však umožnily setkat se se svými velmi hlubokými zraněními, na které uzrál čas k uzdravení.

Více